top of page

Individuele Paardencoaching

The horse hugs the owner. The relationship between a horse and a man. Love and caring for

Dit is een één-op-één sessie waarbij het paard als spiegel ervaren kan worden en waarbij je kunt ervaren waar er bij jou mogelijk spanning op (of in) zit. Hierbij kan met een bepaalde vraag of aan een thema gewerkt worden, maar dat is niet noodzakelijk. 

Tijdens een sessie zal datgeen naar boven komen waarop (vaak onbewust en soms al jaren) spanning zit. Via het paard kan dit worden gezien, en daarmee worden verhelderd wat een mogelijke onderliggende oorzaak is waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt. Dit kan soms best intens, indrukwekkend of verhelderend zijn. Ook komen er dikwijls zaken aan het licht waarvan een persoon zich de invloed in het dagelijkse leven (nog) niet bewust was. 

Over het algemeen is een paardencoaching te beschrijven als 'positief confronterend'. Het biedt persoonlijke inzichten en zal effect hebben op je hoofd en lichaam. De impact ervan zal ongeveer één tot twee weken doorwerken. Mocht je daarna vragen hebben dan beantwoord ik die graag. Mocht het wenselijk zijn dan geef ik ook graag de nodige nazorg in de vorm van 1 of meer individuele coachingssessies, of informatie over of hulp bij meditatie- of Zhineng Qigong beoefening. De kosten van een individuele sessie paardencoaching zijn € 100,-. We zijn dan ca. 1,5 uur bezig. 

Heb je belangstelling, wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan gerust contact op! Of vraag gelijk een boeking aan.

Workshop Paardencoaching

Young blonde caucasian man with cap petting a domesticated dark brown Icelandic mare. Huma

Het is ook mogelijk een paardencoaching te doen in een groep van maximaal 5 personen. Wanneer er in een groep gewerkt wordt heeft elke deelnemer zijn eigen sessie, maar je observeert ook de sessies van de andere deelnemers. Dit heeft als voordeel dat je kan zien hoe eenzelfde paard heel anders kan reageren op een ander persoon.

Soms kan het prettig zijn of als ondersteunend worden ervaren om samen en in aanwezigheid met anderen een paardencoaching te ondergaan. Je kunt hierbij inschrijven op een geplande workshop of je kunt zelf een groep van minimaal 3 en maximaal 5 personen samenstellen. 

De Workshop Paardencoaching is bedoeld voor iedereen die tegen bepaalde belemmeringen en/of thema's aanloopt, waardoor de balans in je leven verstoord wordt. Ook in het geval van spanning en stress is paardencoaching uitermate effectief gebleken. Het helpt je om weer bij jezelf te komen en van daaruit weer rust en ontspanning te vinden. 

De ervaring leert dat het zelf ervaren én meemaken van sessies van anderen indrukwekkend kan zijn en veel nieuwe inzichten kan geven. Regelmatig raakt een sessie van iemand anders ook een observant en dat kan minstens zo intens zijn. 

Een groepssessie kan ook verhelderend werken voor en bewustwording brengen bij mensen die - op welke manier dan ook - samenwerken of met elkaar zijn verbonden. Dit kan zijn op het werk, in een team, vereniging of binnen een familie of gezin. 

De kosten van een Workshop Paardencoaching zijn € 75,- per persoon. We zijn dan een dagdeel bezig. 

Heb je belangstelling, wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan gerust contact op, of vraag een boeking aan. 

Meditatie & Ontspanning

dag rust

Bij Meditatie & Ontspanningssessies oefenen we verschillende meditatie- en ontspanningsvormen. Dit heeft als doel om beter in contact met ons lichaam te komen zodat we kunnen ontdekken en leren wat het ons te vertellen heeft en waar er zich mogelijk spanning bevindt. 

Daarmee beoefenen we gelijk het in aandacht en zonder oordeel waarnemen van wat er is. Je ervaart wat het is om te 'zijn' in plaats van te 'doen': dit is de staat van zijn tussen bewustzijn en onbewustzijn (ook wel het 'hier en nu' genoemd) en je brengt de hersengolf frequentie naar een lager niveau. 

De aandacht is vooral gericht op het oefenen en ervaren waarbij ik tevens de verbinding met de achterliggende theorie maak. 

Meer over meditatie en de voordelen ervan lees je hier.

Zhineng Qigong

namaste

Zhineng Qigong is bedoeld om met langzame bewegingen het lichaam (en daarmee de meridianen) te rekken, strekken en ontspannen. We richten daarbij de aandacht naar binnen en verbinden lichaam en geest met elkaar. Zhineng Qigong wordt ook wel 'meditatie in beweging' genoemd. 

We gebruiken oefeningen uit  Level 1, en onderdelen uit Level 2 van de Zhineng Qigong. Waarbij ik de verbinding tussen de praktische en theoretische aspecten van de Chinese Geneeskunde leg. 

 

De basisoefening uit Level 1 is de Lift Chi Up Pour Chi Down-methode. Deze oefening 'ververst' de energie  in ons lichaam en verdeeld het opnieuw. Het opent alle membranen, gewrichten en energiebanen. Daardoor stroomt energie (Qi) vrij door het hele lichaam en worden de levensfuncties versterkt en het zelfhelend vermogen verbetert. Je voelt je soepeler, stabieler, meer ontspannen en vitaler. 

We verbinden met Zhineng Qigong bewust onze drie energiecentra. In de Chinese Geneeskunde worden deze het bovenste (hoofd), middelste (hart) en onderste (buik) Dantian genoemd. 

Meer over Zhineng Qigong en de voordelen ervan lees je hier. Wil je deelnemen aan de Zhineng Qigong sessies? Kijk dan onder diensten voor geplande activiteiten.  

Kennismakingsworkshop

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_2bfa.jpg

Een kennismakingsworkshop is voor iedereen die geïnteresseerd is in paardencoaching, meditatie of Zhineng Qigong. Je maakt tijdens deze workshop kennis met mij, de wijze waarop ik paardencoaching geef en met het aanbod van lessen, trainingen en workshops. We gaan tijdens een kennismakingsworkshop vooral ervaren. Je ervaart zelf wat het is om een (ontspannings)meditatie te doen, wat Zhineng Qigong is en hoe je dat doet en twee of drie mensen krijgen de kans om zelf bij het paard te staan. Maar ook het zien en bijwonen van de paardencoachings geeft je al veel informatie. 

Je kunt tijdens de kennismakingsworkshop eventuele vragen stellen of aanvullende informatie krijgen, zodat je na afloop een goed beeld hebt van wat een sessie paardencoaching, de meditatie- en Zhineng Qigong lessen of een Persoonlijke Training inhoud.

Wil je deelnemen aan de Kennismakingsworkshop? Kijk dan onder diensten voor geplande workshops. 

Personal coaching/training

Personal training.JPG

De persoonlijke training of coaching is er speciaal voor individuele aandacht en maatwerk. Dit kan zowel zakelijk als persoonlijk gericht zijn. 

Met een persoonlijke training ontdek je waar (mogelijk onbewust) spanning zit. Waar je op vastloopt. Dit kan op allerlei vlakken zijn: fysiek, lichamelijk, mentaal, systemisch of energetisch. Omdat alles en iedereen met elkaar is verbonden heeft alles invloed op alles. Ontspanning en het vinden en behouden van de juiste balans helpen jou om de verbinding met je lichaam te herstellen, te voelen en te behouden. En van daaruit - vanuit de verbinding met jezelf - te leven. 

De persoonlijke training kan bestaan uit één of meerdere sessies paardencoaching en oefeningen in meditatie en/of Zhineng Qigong. Het uitgangspunt is daarbij dat we vanuit de inventarisatie van het startpunt dát gaan doen wat er voor jou nodig is. Op voorhand staat de inhoud van een persoonlijke training niet vast. Die ontstaat en richten we in vanuit jouw wensen en behoeften. 

De persoonlijke training geeft je inzicht in je blokkades, er ontstaat bewustwording en waar bewustwording is, ontstaat er ruimte. Ruimte voor beweging, nieuwe ideeën, andere keuzes en daardoor een verbetering van de balans. Jouw balans. 

Neem voor meer informatie over Personal Training contact op, of vraag een boeking aan

bottom of page