top of page
JlAKP6Z6QoCE1UjJXr8B3w_thumb_2ae8.jpg

Hi, ik ben Rianne!

Paarden zijn mijn leven lang al mijn raadgevers, meditatie houdt me ontspannen en geaard en ik hecht enorme waarde aan het zelfherstellend vermogen van Zhineng Qigong. 

Logo.jpeg

Rianne Brouwer Paardencoaching biedt coachings, workshops en lessen voor particulieren en bedrijven. 

Paardencoaching werkt zuiver, diepgaand en treffend in het blootleggen en (h)erkennen van - vaak onbewust belemmerende - patronen. Door middel van de inzet van de natuurlijke eigenschappen van paarden kan er helderheid worden verkregen in de (vaak onbewuste) systemische en psychologische werking van sociale systemen zoals families, verenigingen, organisaties en bedrijven. Dit inzicht geeft opening voor beweging en ruimte voor verandering in soms diepgewortelde patronen of zelfs opgelopen trauma. 


​Wat het ook is waar jij, je team of bedrijf in vastloopt: in weze gaat het om niets anders dan een overgrote mate van (vaak onbewuste en soms collectief) vastgehouden spanning. Die spanning krijgt een plek, wordt opgeslagen in het lichaam en dragen we continue (soms jaren) bij ons. Het kan dan helpend zijn om bewust te worden van de spanning die meegedragen wordt en deze los te laten.

​Om helderheid te krijgen zet ik paardencoaching in. Soms ook met ondersteunende oefeningen als (ontspannings)meditatie of de bewegingsleer uit de Traditionele Chinese Geneeskunde: Zhineng Qigong. Met als doel om bewustzijn te vergroten, vitaliteit te versterken en de juiste balans te vinden en behouden. Met dat uitgangspunt komt de rest vanuit ontspanning en vertrouwen als vanzelf.

JlAKP6Z6QoCE1UjJXr8B3w_thumb_2ae8.jpg

Ik ben in 2002 afgestudeerd aan de CALO en daarna jarenlang werkzaam geweest in de sport, waarvan de laatste jaren bij sportkoepel NOC*NSF. Tijdens mijn carrière heb ik ervaring opgedaan op het gebied van (talent)coaching en adviseerde ik besturen en directies over de ontwikkeling en inrichting van hun sportbond of -organisatie. Ook vervulde ik een aantal interim-functies als (project)manager en directeur in de sportsector. 

Tegelijkertijd liep ik  op persoonlijk vlak een ander pad en interesseerde, ontwikkelde én diplomeerde ik me op het gebied van (Systemische) Paardencoaching, Mindfulness & Meditatie, Zhineng Qigong, Systemisch Coachen (familieopstellingen) en energiewerk (Reiki I en II).

 

In 2018 heb ik bewust de keuze gemaakt om mijn leven een andere wending en invulling te geven. Met "Rianne Brouwer Paardencoaching" als resultaat. 

bottom of page