top of page
Image by Navi

SPANNING IS WIE JE DENKT TE MOETEN ZIJN
ONTSPANNING IS WIE JE BENT

"De tijd nemen, om bij gevoel te komen, en daar naar te handelen" 

Veel mensen lopen (soms jaren) rond met spanning. Bewust of onbewust. Het gevolg ervan kan zijn dat je letterlijk en figuurlijk stagneert of uiteindelijk zelfs vastloopt. Mijn doel is om jou helderheid te verschaffen en vervolgens handvatten en mogelijkheden mee te geven om je bewustzijn te verdiepen, waardoor jouw eigen potentieel volledig tot zijn recht kan komen.

Mijn visie

In mijn visie zijn onze geest, emoties en lichaam onlosmakelijk met elkaar verbonden. Binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt het de samenwerking van de drie energiecentra genoemd: ook wel het bovenste, middelste en onderste Dantian. Zij vertegenwoordigen tevens de drie componenten van een mens, namelijk: geest, Qi en lichaam.

Ik spreek zelf het liefst over de samenwerking tussen je hoofdbrein (hersenen), je hartbrein (hart) en je buikbrein (darmen). Zie het als de samenwerking tussen de bestuurder, de brandstof en de auto waarin we rijden; ze zijn alledrie nodig om een mooie reis te kunnen maken. 

Dat wat zich in je geest afspeelt heeft invloed op je fysieke gesteldheid, je energieniveau en andersom. Een ontspannen, gezond, flexibel en (veer)krachtig lichaam weerspiegelt zich in de geest en energie van een mens en zijn omgeving. Kortom: kun je ontspannen, dan zit je goed in je vel, sta je in je kracht en straal je dat ook uit. 

Het is - onder invloed van allerlei omstandigheden, verwachtingen, oordelen en ontwikkelingen - niet altijd eenvoudig om de ontspanning en het bewustzijn te bewaren én trouw te blijven aan jezelf. Te luisteren naar je intuïtie. Toch ben jij de enige die de taak en verantwoordelijkheid heeft om goed voor jezelf te zorgen. En als je goed voor jezelf zorgt, kun je vanuit jezelf weer beter voor de mensen, dieren en natuur om je heen zorgen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is beginnen te ontspannen. Want door te ontspannen verdiep je jouw bewustzijn en ben je beter in staat om die keuzes te maken die jou de juiste balans geven. 

bottom of page